´Dvadsiatkári´ strelili prvý gól, vo Zvolene napokon prehrali 2:4

15.11.2012 Celý región

Zvolen 15. november (TASR) - Zápasy s mladými hráčmi z Orange vždy zvádzajú na podcenenie. Aj Zvolenčania sa skratu v hlavách nevyhli a dokonca prvú tretinu prehrali. Nestrieľali, slabo korčuľovali, chýbala im agresivita a akási normálna chuť zahrať si hokej. V náročnom programe, keď za päť dní musia doma zvládnuť štyri zápasy, šetrili sily, no až takým výrazným spôsobom, že si skomplikovali život. Už v 3. min prekvapil Šimka v bránke strelou z uhla Korím a tento čiastkový úspech dvadsiatkárov výrazne povzbudil. V 12. min nedotiahol samostatný nájazd do konca Hindoš a v 15-tej v prečíslení trestuhodne netrafil prázdnu bránku Šoltés. Zvolenčania sa na okamih spamätali až v 20. min, P. Zuzin sa konečne pretlačil do šance, no pred brankárom Romančíkom nič účinné nevymyslel.

HKM Zvolen - Orange 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Góly: 33. M. Jurík, 46. Škvaridlo, 51. M. Jurík, 59. Hraško - 3. Korím, 54. Fujerík.
Rozhodcovia Gašparík - Smrek, Zvrškovec
vylúčení 11:11, navyše 10+DKZ Podkonický (Zvolen) za nešportové správanie
presilovky 2:0
v oslabení 0:1
1112 divákov

V druhej tretine sa obraz hry príliš nezmenil, domáci sa však už trochu dostali do tempa a vypracovali si aj šance. V 25. min Škvaridlo spálil hneď dve, pri tej druhej trafil spojnicu bránky. V 29. min zasa M. Chovan prestrelil úplne vyľudnenú svätyňu a vyrovnávajúci gól horko ťažko padol až v 33. min. Zvolenčanom pomohla k nemu presilovka a aj videozáznam, ktorý sa študoval nezvyčajne dlho zo päť minút, aby určil v trme vrme strelca M. Juríka.

V tretej tretine už začalo domácim prihárať, nevyužili ďalšiu z presiloviek a súperovi občas ponúkli lukratívne prečíslenia. Ak by mali mladíci presnejšiu mušku, puk by z bránky vyťahoval Šimko asi častejšie. V 46. min Škvaridlo konečne prepasíroval odrazený puk z blízka do siete, v 51. min pridal po vyrazenej strele Výborného poistku M. Jurík, opäť z bezprostrednej blízkosti. Viac vzruchu ako góly priniesla bitka Ťavodu s Uhríkom a M. Chovana s Bírešom v 53. min, ktorá len podfarbila trápenie domácich a snaživosť hostí. Zaujímavú korunu nervóznemu zápasu nasadil gól Fujeríka v oslabení v 54. min a spôsobil, že tabuľkový líder sa strachoval o víťazstvo s 'outsiderom' do 59. min, keď v presilovke spečatil skóre Hraško.
 

Vyberte región